درخواست فعالان بخش خصوصی از شریعتمداری؛

احیا در یارانه ی صنعت

احیا در یارانه ی صنعت شمال صنعت: فعالان اقتصادی با تاكید بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به حل مشكلات پیش روی تولید و صنعت كشور، خواستار یكسان سازی نرخ ارز، احیای یارانه صنعت، توجه به صنایع كوچك و تشكل گرایی گردیدند.


به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، ابوالفضل روغنی در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با وزرای اقتصاد و صنعت پیشنهادی كابینه دوازدهم كه در محل اتاق بازرگانی ایران در حال برگزاری است، گفت: به دلیل مشكلات ركود در بازار، وزیر بازارگرا نیاز داریم كه توجه به امر صادرات داشته باشد و شبكه های زنجیره ارزش را حل كند، البته ممكن است نقایصی به دلیل تخصص و اطلاعات صنعتی وجود داشته باشد. وی افزود: یكی از مسائل بسیار مهم در موضوع تولید كشور كه اوضاع خوبی ندارد، ركورد است كه امید می رود برنامه جامع و عملیاتی برای آن ارایه دهید تا صنعت را به نوعی از ركودی كه كمر صنعت را شكانده است، خارج نماید.روغنی گفت: یكی از بحران های اساسی كه صنعت امروز با آن مواجه است، كیفیت و قیمت تمام شده است كه متاسفانه كشور ما در بخش صنعت، با بحران قیمت تمام شده مواجه است كه مسائل بانك و بهره وری و بیمه و مالیات را در بر می گیرد؛ بنابراین امید می رود كه این مسائل با همكاری وزاری صنعت و اقتصاد حل شود.وی اظهار داشت: در جریان هدفمندی یارانه ها كه كار كاملا درستی در كشور بود، قربانی اصلی ماجرا صنعت كشور شد و بنابراین انتظار می رود كه یارانه ای كه برای بخش صنعت در نظر گرفته شده بود، آن را فعال كند. بنابراین یكی از مطالبات اساسی این است كه در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.روغنی با بیان اینكه رشد اقتصادی ۱۲ درصدی پیش بینی شده در كشور، با توجه به تولید و اشتغال در كشور محقق می شود، باید به بنگاههای كوچك و متوسط توجه شود.وی افزود: یكی از تكالیف قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار، تجمیع تشكل ها است كه باید با آن به شیوه منطقی برخورد كرد.وزیر صنعت را بخش خصوصی پیشنهاد دادسهل ابادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: وزیر پیشنهادی شخصیتی تشكل گرا است و شورای اصناف كشور در زمان وزارت ایشان در گذشته تشكیل شد؛ بنابراین باید نمایندگان مجلس توجیه كرد كه فعالان اقتصادی وزیر پیشنهادی صنعت را انتخاب كرده اند.
پنجره واحد اجرایی شود
شكوری رئیس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: با تركیب وزرای اقتصاد، آینده روشن است و پنجره واحد قابلیت اجرایی شدن دارد تا بتوان با همكاری این وزارتخانه ها، اشتغال و تولید را محقق كنیم.
وی افزود: یكی از مطالبات اصلی كمیسیون های تخصصی، همراهی و همفكری با بخش خصوصی بوده است و امیدواریم تركیب معاونت ها به گونه ای باشد كه از نظرات مشورتی كمیسیون ها استفاده شود.
دولت از تصدی گری جدا شود
همچنین عظیمی، دبیركل اتاق تعاون نیز گفت: بخش دولتی باید محدود شود، یعنی تقویت خاصیت حاكمیتی دولت و خروج از تصدی گری است، به این معنا كه مردم نباید نقش ۱۵ درصدی داشته باشد و دولت و حاكمیت تقویت شود.
تداوم حضور مخالفان یكسان سازی نرخ ارز در دولت
همچنین رضی آقامیری، رئیس كمیسیون صادرات اتاق ایران نیز در این نشست گفت: عدم هماهنگی در تیم اقتصادی دولت یازدهم یكی از مشكلات جدی بود؛ همه می دانند كه در دولت یازدهم، هماهنگی در برخی موارد از جمله نرخ ارز وجود نداشت؛ اگر قرار باشد این عدم هماهنگی وجود داشته باشد، مشكلات ادامه می یابد، این در حالی است كه مخالفان یكسان سازی نرخ ارز همچنان در كابینه وجود دارند.
استراتژی توسعه صادرات غیرنفتی را اساسا مدنظر قرار دارید، این سوال مشخصی است كه باید پاسخ داده شود؛ البته فعالان اقتصادی با عدم آگاهی نسبت به آمارهای صحیح در امر صادرات همواره مواجه هستند و گمرك نیز در دولت قبلی، آمار دقیق را به موقع در اختیار فعالان اقتصادی قرار نداد، نظر شما در این رابطه چیست.
شورای رقابت از كاركرد اصلی خود خارج شد
احتشام زاد نیز با بیان اینكه تجارت جاده دوطرفه است، گفت: تولید و صادرات در كنار واردات دو روی سكه هستند، نمی توان انتظار داشت كه صرفا تمركز روی تولید و صادرات باشد و به واردات كم توجه بود؛ هر بلایی كه نعمت زاده می خواست سر ما آورد.
رئیس فدراسیون واردات ایران افزود: گاهی كه صحبت از واردات بی رویه می شود، باید به این نكته توجه داشت كه هیچ رویه ای وجود ندارد كه بخواهیم از آن عدول كنیم؛ این در حالی است كه در حوزه خودرو سه مشكل اصلی غیرفعال شدن شركتهای غیرنماینده، متوقف شدن ثبت سفارش ها و سپردن كار به نمایندگان رسمی و نیز تداوم خودروی فرسوده وجود داشت.
وی افزود: شورای رقابت از نقش اصلی خود خارج شده اند؛ در حالیكه شورای رقابت تفسیر شخصی می كند و باید عملكرد آن شفاف شود. این درحالی است كه همه تشكل ها، مشاوران رایگان دولت هستند و بنابراین باید از آنها به خوبی استفاده كرد.

 

1396/05/22
00:29:29
5.0 / 5
4905
تگهای خبر: صنعت , ارز , واردات , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور