در گفت وگو با شمال صنعت مطرح شد

از رشد صادرات خاویار تا قیمت های چند میلیونی!

از رشد صادرات خاویار تا قیمت های چند میلیونی! به گزارش شمال صنعت مدیرکل دفتر بازسازی و محافظت از ذخایر ژنتیک آبزیان سازمان شیلات کشور از رشدی ۶۵ درصدی صادرات خاویار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ اطلاع داد.



ناصر کرمی راد در گفتگو با ایسنا، با اعلان اینکه تا آخر سال ۱۴۰۰ در ۲۲ استان کشور۱۷۷ مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری داشتیم، اظهار داشت: از این تعداد ۱۴۷ مزرعه صنعتی و پروانه دار و ۳۰ مزرعه خرد و خانگی است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۱۲۷ تن گوشت ماهیان خاویاری در ۲۰ استان و ۱۶تن و ۱۰۴کیلوگرم خاویار در ۱۳ استان تولید و استحصال شد و سه استان مازندران، گیلان و فارس رتبه های اول تا سوم تولیدکنندگان گوشت و خاویار را در کشور به خود اختصاص داده اند.

مدیرکل دفتر بازسازی و محافظت از ذخایر ژنتیک آبزیان سازمان شیلات کشور خاطرنشان کرد: میزان تولید خاویار نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۴تن و ۱۰۰ کیلوگرم افزایش داشته است. یعنی از ۱۲تن در سال ۱۳۹۹ به ۱۶ تن و ۱۰۰ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.

رشد ۶۵ درصدی صادرات خاویار در سال ۱۴۰۰

وی در ادامه به میزان صادرات خاویار و گوشت ماهیان خاویاری اشاره نمود و اظهار داشت: به دو شکل خاویار از کشور خارج می شود. خاویار در حجم زیاد باید به گمرک اظهار و از مسیر گمرک بیرون برود و خاویار به میزان کم یا مسافری بدون اظهار به گمرک قابل خروج است. بر مبنای آخرین آمار گمرک کشور در سال ۱۴۰۰، ۳۷۷۴ کیلوگرم خاویار به ۳۳ کشور صادر گردیده است. برآورد می شود که حدود ۲ تن هم به صورت مسافری خارج شده باشد. این یعنی به صورت کل ۵ تا ۵.۵ تن خاویار در سال ۱۴۰۰ از کشور خارج شده است. آمار صادرات در سال ۱۳۹۹ از مسیر گمرک ۲۲۸۱ کیلوگرم بوده که در مجموع حدود ۴ تا ۴.۵تن خاویار به ۲۴ کشور صادر گردیده است. بر مبنای آمار گمرک میزان صادرات خاویار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل آن بیشتر از ۶۵ درصد رشد داشته است.

صادرات خاویار بدون مجوز جریمه سنگینی دارد

کرمی راد در پاسخ به این پرسش که آیا امکان قاچاق خاویار وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: خروج خاویار از کشور نیازمند مجوز از سایتس CITES (کنوانسیون تجارت بین المللی گونه گیاهی و جانوری درحال انقراض) است. ازاین رو تجارت خاویار زیر نظر این سازمان بوده و ورود خاویار بدون مجوز به کشورهای دیگر ناممکن و قاچاق محسوب شده و جریمه سنگینی به دنبال خواهد داشت.

وی عنوان کرد: بر مبنای اظهارات صادرکننده ها قیمت هرکیلو خاویار به صورت عمده ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو است این خاویار تا به دست مصرف کننده برسد حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ هزار یورو می شود. قیمت خاویا بلوگا(فیل ماهی) در داخل کشور کیلویی ۲۰ تا ۲۲ میلیون در مزارع و قیمت هر کیلو خاویار سیبری هم ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان است.

رتبه اول در صادرات خاویار بلوگا

مدیرکل دفتر بازسازی و محافظت از ذخایر ژنتیک آبزیان سازمان شیلات کشور افزود: در چند سال گذشته رتبه یک صادرات خاویار بلوگا را در دنیا داریم.





منبع:

1401/02/26
09:18:48
5.0 / 5
675
تگهای خبر: تجارت , تولید , صادرات , صادركننده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور