سرمایه گذاری 41 میلیارد دلاری از ذخایر ارزی
به گزارش شمال صنعت صندوق توسعه ملی تا آخر سال گذشته حدود 41 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در طرح های مختلف پذیر و در دستور كار قرار داده است.
به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، بخش عمده تسهیلات ارزی پرداخت شده از منابع صندوق توسعه ملی بر مبنای اساسنامه و با عاملیت بانكهای طرف قرارداد پرداخت می شود.
۱۹ میلیارد دلار در پرداخت قطعی
این در حالی است كه بررسی آخرین گزارش عملكرد صندوق توسعه ملی از آغاز تأسیس (۱۳۹۰) تا آخر سال گذشته نشان داده است كه مبلغ كل تسهیلات ارزی پذیرش شده توسط صندوق (اعلام وصول شده)، تا حدود ۴۱ میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار دلار بوده است؛ از این مقدار معادل ۳۹ میلیارد و ۷۳۶ میلیون دلار، به مرحله تخصیص ارز (صدور نامه مسدودی به بانك مركزی) رسیده است.
همچنین از مجموع تسهیلات ارزی مسدود شده در بانك مركزی مبلغ ۲۳ میلیارد و ۷۰۴ میلیون دلار به طرح های بخش خصوصی، ۹۶ میلیون دلار به طرح های بخش تعاونی، معادل ۱۵ میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار به طرح های بنگاه های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی و معادل ۵۶۹ میلیون دلار به سایر موارد، اختصاص یافته است.
از كل مبلغ مسدود شده هم برای پرداخت تسهیلات از راه قراردادهای عاملیت ارزی، مبلغ ۱۹ میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار با همكاری بانكهای عامل و بانك مركزی به مرحله پرداخت قطعی به متقاضیان رسیده است.
اما علاوه بر سرمایه گذاری انجام شده، معادل ۱۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار برای اعطای تسهیلات جهت اجرای طرح های ملی مربوط به حوزه آب، خاك و كشاورزی بر مبنای قوانین مربوطه اختصاص یافته است كه از این رقم هشت میلیارد دلار برای طرح های مهار و تنظیم آب های مرزی كشور، ۱.۵ میلیارد دلار برای طرح های احیا و توسعه اراضی كشاورزی استان های خوزستان و ایلام، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح های انتقال آب به اراضی سیستان، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح های آبرسانی به روستاها، ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح های آبیاری تحت فشار و ۳۵۰ میلیون دلار برای تكمیل طرح انتقال آب به اراضی سیستان اختصاص پیدا كرده است.
از طرفی تا آخر سال ۱۳۹۷، بر مبنای سایر تكالیف محوله به صندوق توسط مراجع قانونی، در مجموع مبلغی معادل ۱۳ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار ۱۳.۳۸۳ جهت پرداخت به طرح های مربوطه، مسدود شده است كه از این میزان حدود ۱۳ میلیارد دلار پرداخت شده است.
صندوق توسعه ملی در اوایل دهه ۱۳۹۰ و پس از تجربه نه چندان موفق حساب ذخیره ارزی افتتاح شد و با هدف تبدیل بخشی از عوائد ناشی از فروش نفت، گاز، میعانات گازی و فرآورده های نفتی به ثروت ماندگار، مولد و سرمایه های زاینده اقتصادی و هم حفظ سهم نسل های آینده از محل نفت، گاز و فرآورده های نفتی آغاز به كار كرد. سالانه از منابع ارزی ورودی به صندوق هم تسهیلاتی به صورت عمدتاً ارزی و تا بخشی ریالی بر مبنای موارد درج شده در اساسنامه پرداخت می شود.
منبع: شمال صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب