صدمه پذیرترین كشورهای جهان در برابر ریسك بانكی
شمال صنعت: بانك تسویه حساب بین المللی اعلام نمود نشانه هایی اخطار می دهند كه چین، كانادا و هنگ كنگ بیش از سایر اقتصادهای جهان در خطر ریسك بانكی هستند.
به گزارش شمال صنعت به نقل از بلومبرگ، كانادا كه اقتصادش در سال قبل با سریع ترین نرخ از سال ۲۰۱۱ رشد كرد به علت تعدد كارت های اعتباری خانوارها و سطوح بالای بدهی در اقتصاد، در معرض ریسك است. بنا بر این تحقیق، استقراض خانوارها در چین و هنگ كنگ هم یكی از فاكتورهای ریسك به حساب می آید.
این گزارش نتایج تعجب آوری هم به همراه داشت، برای مثال ایتالیا با وجود اینكه گرفتار رشد پایین اقتصادی و مساله بدهی های معوق بانكی است، با ریسك بانكی روبرو نیست. بنا بر گزارش بانك تسویه حساب بین الملل كه بانك مركزی بانك های مركزی جهان به حساب می آید، شاخص شكاف اعتبارات به تولید ناخالص داخلی در چین بهبود یافته است كه نشان دهنده پیشرفت دولت این كشور برای كاهش ریسك بخش مالی است. این شاخص، اختلاف بین اعتبار به نرخ تولید ناخالص داخلی در بلندمدت را نشان داده است و افزایش آن مبین رشد بیش از اندازه اعتبارات و خطر ورشكستگی بخش مالی است.
نتایج مطالعات نشان داده است در چین شكاف سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ به ۱۶.۷ درصد كاهش یافته است كه بسیار كمتر از ۲۸.۹ درصد مارس۲۰۱۶ و كمترین سطح از سال ۲۰۱۲ است. به قول دینگ شوانگ- كارشناس اقتصادی بخش چین و هنگ كنگ " استاندارد چارتر" كاهش شكاف نشان دهنده بهبود بهره وری واسطه گری مالی است. این به كاهش سرعت افزایش نرخ بدهی به تولید ناخالص داخلی كمك خواهد نمود و شرایط را برای كاهش نقدینگی در اقتصاد مهیا می كند.
چین خطرات سیستم مالی را جدی گرفته است و در حالیكه از بین بردن ریسك از سال ۲۰۱۵ از اولویت های دولت بوده است، سیاستمداران قدرتمند این كشور بساط بانكداری سایه و احتكار در بازار سرمایه را جمع كرده اند. از ماه آوریل سال گذشته، قانون گذاران مالی رشد محصولات مدیریت ثروت و استقراض درون بانكی را هدف قرار داده اند و به تازگی هم برروی وام خانوارها تمركز بیشتری كرده اند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب