وزیر جهاد كشاورزی:

سال گذشته برای تأمین ۴ قلم کالا ماهانه یک میلیارد دلار هزینه شد

سال گذشته برای تأمین ۴ قلم کالا ماهانه یک میلیارد دلار هزینه شد وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: سال گذشته تأمین ارز یکی از سختی های ما بود و در هر ماه برای تأمین مرغ، تخم مرغ، شیر و روغن یک میلیارد دلار ارز نیاز داشتیم که به علت شرایط تحریم بوده است.



به گزارش شمال صنعت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد در برنامه بهار نارنج شبکه خبر، ضمن اشاره به هشت ماه سکان داری در وزارت جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: پیش از این وزارت جهاد کشاورزی تنها حوزه تولید را بر عهده داشت و دسترسی به حوزه بازار را نداشت و متولی آن وزارت صمت بود، در دولت سیزدهم و در این زمان که حوزه تنظیم بازار، حوزه توزیع، بازار و تجارت غذا هم به وزارت جهاد کشاورزی واگذار و کل زنجیره دارای یک متولی شده سبب رفع هرج و مرج و ایجاد آرامش در بازار شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تأمین سفره مردم و کالاهای اساسی بسیار حساس و دشوار می باشد و امکان دارد یک نوسان در بازار ایجاد شود که تاثیر آن بر سفره مردم استرس زا و دشوار می باشد و تنظیم آن مشقت دارد، اما این هشت ماه در کنار مردم روزهای خوبی داشتیم.
ساداتی نژاد اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم حوزه غذا و یا به صورت کلی امنیت غذایی فراوانی و در دسترس بودن آن است، یعنی مردم در هر مکانی به کالا دسترسی داشته باشند که یکی از بنیان های اصلی امنیت غذایی است و ما تلاش می نماییم فراوانی وجود داشته باشد و غذا در دسترس و عدالت در توزیع غذا هم وجود داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: مبحث دوم حوزه قیمت است، قیمت به مفهوم توان مردم برای خرید است، دو مبحث باعث متناسب سازی قیمت محصول کشاورزی می شود‏، یکی از آنها توزیع است. حضور دلالان و سوداگری بعد از تولید اتفاق می افتاد و اگر دست دلالان را با هوشمندسازی توزیع تا درب منازل حذف نماییم می توانیم قیمت را متناسب نماییم.
وی با بیان اینکه عرضه مستقیم می تواند بر کاهش قیمت مؤثر باشد، ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در سال ۱۴۰۱ «روستا بازار» را راه اندازی نماییم تا باعث عرضه مستقیم محصولات کشاورزی شویم.
الگوی کشت به ابزار قیمت نیاز دارد
وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت آب در بخش کشاورزی و مدیریت الگوی کشت در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: نمی گردد برای کاشت محصولات به کشاورز ایرانی دستور داد، ازاین رو باید جذابیت لازم را ایجاد نماییم تا این کشت به سمت کشت محصول مورد نظر ما برود که یکی از طریق های آن افزایش قیمت است.
وی اضافه کرد: با جذاب شدن قیمت و تعیین قیمت مناسب می توانیم این الگوی کشت را مدیریت نماییم، ما در سال جدید و بعد از فرمان مقام معظم رهبری در مورد دقت به تولید داخل و بحث گندم و کالاهای اساسی، در اولین نشست هیأت دولت؛ قیمت خرید گندم را با پیشنهاد شورای قیمت گذاری کالاهای اساسی تغییر دادیم و آنرا از از ۷۵۰۰ تومانی که در ابتدای آغاز به کار دولت‏، برای نخستین بار قبل از شروع فصل کشت، اعلام نموده بودیم و یکی از اتفاقات نادر بود، به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادیم و یک هزار تومان هم جایزه تحویل گندم در نظر گرفته شد که در مجموع قیمت گندم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر نمود که نشان از نگاه ویژه دولت به تولید گندم در کشور است.
ساداتی نژاد افزود: الگوی کشت ابزار نیاز دارد و قیمت، یکی از ابزارهای آن است، برای تعیین قیمت مناسب، کشاورز ما باید از روز اول کشت؛ قرارداد داشته باشد، شعار ما در وزارت جهاد کشاورزی این است «کشاورز ایرانی هیچ بذری در زمین نباید بکارد مگر اینکه مشتری آن معلوم باشد.»
وی با بیان اینکه بحث آب برای ما بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: به علت تغییر اقلیم در جهان و کره زمین و خشکسالی های موجود، آب و خاک کالاهای بسیار ارزشمندی هستند و در فرمایشات ابتدای سال مقام معظم رهبری، بعد از تعیین شعار سال با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»؛ ایشان به اهمیت آب و خاک اشاره کردند، آب و خاک میراث بین نسلی است و باید از آن مراقبت نماییم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما ظرفیت های بسیار بالایی در کشور داریم، ازاین رو باید بهره وری آب و خاک را با استفاده از دانش و فناوری بالا ببریم.
کشاورزی یک بنگاه تولیدی و اقتصادی است
ساداتی نژاد در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: نگاه به حوزه کشاورزی باید تغییر کند، نگاه به حوزه کشاورزی به طور عمده اقتصادی نبوده است، در مورد محصولات دیگر به دنبال واردات و صادرات بوده ایم اما در ارتباط با محصولات کشاورزی فقط صحبت از بیش بود و کمبود می شده است و کشاورزی را اقتصاد نمی دانند، کشاورزی یک بنگاه تولیدی و اقتصادی می باشد.
وی افزود: دامداری یک کارخانه است و کشاورز ما تولید کننده هست و در این بخش هم قیمت تمام شده و ضرر و زیان دارند، بنابراین نگاه ما به حوزه کشاورزی در این دولت نگاه اقتصادی می باشد و واردات و صادرات را در این عرصه به رسمیت می شناسیم، واردات و صادرات دو بال حوزه اقتصاد هستند و اگر متوازن عمل کنند اقتصاد را پررونق می کنند.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: ما برای تنظیم بازار احتیاج به واردات برخی محصولات داریم و یا گاهی برای تبادلات تجاری برخی محصولات را باید وارد کنیم؛ پس باید بازاری برای صادرات برخی محصولات وارداتی هم داشته باشیم بنابراین بخش کشاورزی هم یک بنگاه اقتصادی می باشد و باید اقتصادی مدیریت شود تا سهم ما در سبد غذایی کشورهای همسایه افزایش یابد.
وی در پاسخ به این سؤال که مهم ترین اتفاق سال ۱۴۰۰ را چه می دانید، اظهار داشت: مهم ترین اتفاق سال ۱۴۰۰ واگذاری بازار و تجارت محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی بوده است و این یعنی اجرای قانون تمرکز بعد از ۶۰ سال که در دولت سیزدهم صورت گرفت.
ساداتی نژاد اظهار نمود: سال قبل سال خشکی بود و ما باید تأمین گندم و کالاهای اساسی را انجام می دادیم و تولید به علت خشکسالی کاهش پیدا کرده بود، تأمین ارز یکی از سختی های ما بود و در هر ماه برای تأمین مرغ، تخم مرغ، شیر و روغن یک میلیارد دلار ارز نیاز داشتیم که به علت شرایط تحریم بوده است.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور کالاهای مورد نیاز کشاورزی را اولویت یک تعیین کرده و کار را راحت کرده بودند و توانستیم هر ماه این یک میلیارد دلار را تأمین نماییم تا جریان تأمین کالا در کشور استمرار داشته باشد.
توسعه کشاورزی با رسوخ دانش و فناوری در تولید
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در وزارت جهادکشاورزی این است که تولید داخل را اقتصادی نماییم و در تولید محصولات اساسی به سمت خودکفایی پیش برویم، این امکان پذیر نیست مگر اینکه ما رسوخ دانش و فناوری را در کشاورزی توسعه دهیم، ازاین رو اصلی ترین رسالت ما در سال ۱۴۰۱ این است که بتوانیم به کمک دانش و فناوری کشاورزی را اقتصادی و تجاری نماییم.
وی اضافه کرد: مبحث دوم این است که بتوانیم زمینهای کشاورزی را حفظ نماییم، هم اکنون زمینهای کشاورزی به هجمه گرفتار شده است به نحوی که تغییر کاربری زمینهای کشاورزی بخصوص در استان هایی که قطب کشاورزی هستند در حال انجام می باشد و اگر ما این را کنترل نکنیم تولید با مشکل مواجه می شود.
ساداتی نژاد ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۱ بتوانیم زنگ خودکفایی را در تولید محصولات کشاورزی شامل برنج، شکر و کالاهای اساسی بشنویم و در اردیبهشت بارندگی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کاهش قیمت کود و افزایش قیمت گندم در سال ۱۴۰۱ عیدی ما به کشاورزان بود و برای مردم هم تمام تلاش خویش را انجا م می دهیم تا در سال جدید در بازار آرامش وجود داشته باشد و قیمت ها منصفانه و عادلانه باشد.

1401/01/15
22:55:56
5.0 / 5
400
تگهای خبر: ارز , اشتغال , اقتصاد , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور