عقب نشینی دلار ادامه دارد

عقب نشینی دلار ادامه دارد به گزارش شمال صنعت شاخص دلار برای دومین روز متوالی ریزش سنگینی را تجربه نمود.


به گزارش شمال صنعت به نقل از رویترز، روند واکسیناسیون در بعضی از کشورها به دنبال انتشار گزارشاتی از آثار زیانبار آنها روی بعضی از دریافت کنندگان، گرفتار اختلال شده است.
در آمریکا استفاده از واکسن جانسون اند جانسون به حال تعلیق درآمده و برنامه قبلی برای صادرات این واکسن به اروپا هم ملغی شده است.
دانمارک هم بعد از مشاهده چنین مورد لخته شدن خون بعد از دریافت واکسن آسترا زنکا، بعنوان اولین کشور جهان استفاده از این واکسن را کنار گذاشت.
وزارت بهداشت هند هم بعد از دریافت برخی گزارشات مشابه، واسکن روسی اسپوتنیک را تایید کرده تا استفاده از آنرا آغاز کند.
در حالیکه انتظار می رفت بانک مرکزی آمریکا در نتیجه افزایش تورم دست به تغییر نرخ بهره بزند، رئیس این بانک در اظهارات تازه ای این مسئله را منتفی دانسته و گفته حس ما این است که حالا درست در نقطه ای قرار داریم که رشد اقتصادی خویش را آغاز نماییم. در ماههای آینده میزان اشتغال زایی و رشد اقتصادی ما سریع خواهد شد. در نیمه دوم سال جاری شاهد ثبت رشدهایی خواهیم بود که بسیار نیرومند خواهند بود و من انتظار آنرا ندارم که دلیل قانع کننده ای برای تغییر نرخ بهره بیابیم.
عملکرد دلار مقابل دیگر ارزها کماکان تحت تأثیر اخبار در ارتباط با بسته های محرک دولت بایدن، روند واکسیناسیون و هم بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری باقی مانده است.
جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا - در مصاحبه ای تایید کرده است که نگرانی از اوج گیری تورم بر روی تصمیمات معامله گران در بازارهای مالی تأثیر گذاشته است اما به تدریج ثبات بیشتری در بازارها حاکم خواهد شد و امید می رود که وضعیت بازار اوراق و همینطور موقعیت دلار در مقابل دیگر ارزهای مهم جهانی در شرایط بهتری قرار گیرد.
در حالیکه انتظار می رود رشد اقتصادی بیشتر کشورهای جهان امسال به میزان قابل توجهی بهتر از ارقام ناامیدکننده فصل قبل باشد، نتیجه ارزیابی صورت گرفته توسط دانشگاه اقتصاد روسیه نشان داده است رهایی کامل اقتصاد جهانی از نتایج کرونا و بازگشت سطوح تولید به زمان پیش از آغاز بحران تا آخر سال جاری محقق نخواهد شد و با عنایت به آغاز موج جدیدی از شیوع بیماری در خیلی از کشورهای جهان، روی زنجیره تأمین و به تبع آن روی نرخ رشد اقتصادی کشورها در سال آینده تأثیر منفی خواهد داشت. این گزارش از تشدید قرنطینه ها و یکسان نبودن میزان توزیع واکسن در کشورها از ریسک های جدید کرونا نام برده است.
صندوق بین المللی پول از بانکهای مرکزی در سرتاسر جهان خواست تا به خاطر کمک به تقویت رشد اقتصادی خود و جهان در بین مدت، در انتخاب سیاست های حمایتی خود نهایت دقت را خرج دهند چون که اشتباه در این حوزه می تواند زمینه ساز نوسانات مالی و ریسک های جدیدی برای بازارهای پولی و مالی شود. این در شرایطی است که با عنایت به باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح ضعیف، بانکهای مرکزی بر سر دوراهی افزایش مجدد نرخ بهره و انضباط بیشتر مالی برای مقابله با تورم و یا حفظ نرخ های بهره در سطوح پایین کنونی قرار دارند.
افزایش پی در پی بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا سبب شد تا رابرت کاپلان - رئیس دفتر منطقه ای فدرال رزرو در دالاس - به معامله گران اطمینان دهد با بازگشت تدریجی فعالیتهای اقتصادی به سطح پیش از کرونا، وضعیت بازار اوراق قرضه هم سر و سامان بگیرد.
کاپلان افزایش اخیر بازدهی اوراق را نشانه ای از سلامت بازارهای مالی آمریکا دانست و اضافه کرد: به هیچ وجه چیزی برای نگرانی وجود ندارد. با عنایت به روند خوب واکسیناسیون و احیای تقاضا، پیشبینی ما این است که سال جاری رشد اقتصادی خوبی داشته باشیم. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته برای اولین بار در یک سال گذشته از ۱.۷۵ درصد عبور کرد.
با ادامه فاصله گرفتن صادرات از واردات بزرگ ترین اقتصاد جهان، کسری تراز حساب تجاری آمریکا در ماه فوریه با رسیدن به ۷۱.۱ میلیارد دلار به بالاترین سطح تاریخی ماهانه ثبت شده خود رسید. این کسری که ۳.۳ میلیارد دلار بیشتر از کسری ثبت شده ماه قبل و ۰.۶ میلیارد دلار بیشتر از سطح مورد انتظار بود بعد از آن رقم خورد که مجموع رقم صادرات آمریکا در این ماه با کاهش ۲.۶ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸۷.۳ میلیارد دلار رسید. از سوی دیگر واردات نسبت به ماه قبل تنها ۰.۷ درصد کم شد و به ۲۵۸.۳ میلیارد دلار رسید. چین کماکان شریک اصلی تجاری آمریکا مانده است.
سخنان وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر نگرانی ها از طولانی تر شدن نتایج ویروس کرونا را افزایش داده است.
ژانت یلن با اشاره به اینکه در همکاری با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از کشورها خواهد خواست تا در روند احیای رشد اقتصادی جهان مشارکت فعال تری داشته باشند، اضافه کرد: هنوز برای آن که بگوییم بر همه گیری غلبه کرده ایم خیلی زود است.
یلن اضافه کرد: تنها به کمک یک سیستم مالیاتی پایدار می توانیم از تأمین مالی لازم برای پاسخ گویی به نیازهای اساسی اقتصاد در زمان مواجهه با بحران های این چنینی مطمئن باشیم.
همان گونه که پیش تر انتظار می رفت، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا آخر ماه مارس باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۰ درصد را ثبت نمود. این نرخ بیکاری که ۰.۲ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۲ ماه اخیر است. از آوریل سال گذشته که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۹ میلیون و ۷۱۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که ۱۸۴ هزار نفر کمتر از ماه قبل است.
تابحال بیشتر از ۱۳۷ میلیون و ۵۳۱ هزار و ۸۶۷ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۹۷۸ هزار و ۴۳۳ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۷۷ هزار و ۳۶۰ نفر، برزیل با ۳۵۸ هزار و ۷۱۸ نفر، مکزیک با ۲۱۰ هزار و ۲۹۴ نفر، هند با ۱۷۲ هزار و ۹۲۴ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۱۶۱ نفر بوده است.
سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - اظهار داشت: بازارها هنوز به قطعیت در مورد مسیر آینده نرسیده اند، چون که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیتهای اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۸ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۶۷ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۸۳ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۳۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳۲ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۸ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۱۰۸.۹۶۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۳ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۲۹ یوان چین اعلام گردید.



1400/01/26
11:54:14
5.0 / 5
1096
تگهای خبر: ارز , اشتغال , اقتصاد , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور