معاون اسبق بانك مركزی مطرح كرد
پیش بینی متعادل شدن قیمت ارز
به گزارش شمال صنعت، معاون اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: در شش ماه گذشته، یک پرش قابل توجه در نرخ ارز رخ داده که به نظر می آید بیش از اندازه معمول بوده است، اما با عنایت به کاهش تقاضا در بعضی از ماه های سال، انتظار می رود که نرخ ارز به تعادل نسبی برسد.
سید کمال سیدعلی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بررسی سیاستهای ارزی کشور، خصوصاً در عرصه ارز ترجیحی و تثبیت اقتصادی پرداخت و اشاره کرد: هرگونه تصمیم گیری درباره ی حذف یا ادامه اختصاص ارز ترجیحی یا حتی سایر اصلاحات اقتصادی باید در قالب یک بسته جامع صورت گیرد که شامل افزایش حداقل حقوق و بازبینی در نحوه توزیع یارانه ها باشد.
سیدعلی با اشاره به چالش های حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: با وجود این که دولت اعلام نموده است که ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو در سال آینده نیز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می شود، حتی در صورت نیاز حذف ارز ترجیحی بدون برنامه ریزی دقیق می تواند مشکلاتی را در تامین کالاهای اساسی به وجود آورد. بنابراین، این اقدام باید با در نظر گرفتن افزایش حداقل حقوق و تدوین سیاستهای حمایتی متناسب صورت گیرد.
وی اشاره کرد: برای ممانعت از شوک های اقتصادی ناشی از حذف ارز ترجیحی، باید تامین مالی مورد نیاز برای جبران کاهش قدرت خرید مردم درنظر گرفته شود.
به گفته او، یک بسته سیاستی باید مشخص نماید که چه میزان یارانه به اقشار لطمه پذیر اضافه می شود و چه مقدار از نیاز ارزی بوسیله بازار آزاد تامین خواهد شد.
معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در ادامه، درباره ی سیاست تثبیت اقتصادی که در گذشته دنبال شده بود، گفت: این سیاست در یک سال آخر دولت قبل دنبال شد، اما نباید فراموش کرد که مسئله تثبیت قیمت ارز و اقتصاد بطور کلی، وابسته به میزان عرضه و تقاضای منابع ارزی کشور است.
وی با اشاره به روند تاریخی نوسانات قیمت ارز اظهار داشت: ما در ۴۰ سال اخیر، بارها شاهد چند نرخی شدن ارز و کوشش برای یکسان سازی آن بوده ایم. زمانی که منابع ارزی کمتر از میزان تقاضا باشد، ثبات قیمت ارز ممکن نیست. در شش ماه گذشته، یک پرش قابل توجه در قیمت ارز رخ داده که بنظر می رسد بیش از اندازه معمول بوده است، اما باتوجه به کاهش تقاضا در بعضی ماه های سال، انتظار می رود که قیمت ارز به یک تعادل نسبی برسد.
سیدعلی در ادامه بر نقش بازارهای موازی در کنترل قیمت ارز تاکید کرد و اظهار داشت: دولت باید با جذاب تر کردن بازارهای موازی مانند سپرده های بانکی و بورس، از سرازیر شدن سرمایه ها به سوی ارز و طلا جلوگیری کند. بعنوان مثال وقتی تورم ۴۰ درصدی داریم، نرخ سود سپرده های بانکی نمی تواند نصف آن باشد. برای ایجاد تعادل در بازار، باید سیاستهای پولی و مالی به شکلی تنظیم شوند که نقدینگی به سوی بخش های مولد اقتصاد هدایت شود.
وی در آخر اشاره کرد: مدیریت صحیح سیاستهای ارزی و پولی، همراه با بوجودآوردن تعادل در بازارهای مختلف، می تواند نقش برجسته ی در کاهش نوسانات اقتصادی و حفظ ثبات اقتصادی کشور داشته باشد.
منبع: shomalsanat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب