به منظور كاهش مصرف انرژی در كشور بررسی شد

بهینه سازی عملکرد اقلیمی ساختمان های اداری با ریزساختارهای زنده

بهینه سازی عملکرد اقلیمی ساختمان های اداری با ریزساختارهای زنده شمال صنعت: پژوهشگران گروه معماری دانشگاه تربیت مدرس طی تحقیقی درباب استفاده از نماهای زنده در معماری، بهینه سازی چند هدفه عملکرد اقلیمی ساختمان های اداری با ریزساختارهای زنده را بررسی کردند.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، در سالهای اخیر استفاده از سیستم کشت میکرو جلبک ها و تلفیق آن با ساختمان، در جهت کاهش مصرف انرژی بعنوان نسل سوم سوخت زیستی همراه با تولید اکسیژن، جذب دی اکسید کربن و هم تصفیه فاضلاب های شهری و ساختمان، بازتاب وسیعی در تحول نگاههای معماری کارآمد به لحاظ انرژی داشته است.
نمای ساختمان های تلفیق شده با بیورکتورهای میکروجلبکی همزمان به کشت میکروجلبک ها برای تأمین مواد غذایی انسان و دام، تصفیه هوای ساختمان و شهر به صورت توامان و تولید توده زیستی برای تولید سوخت ساختمان و کاهش آلودگی های منابع آن می پردازد. علاوه بر موارد فوق، نمای بیورکتور، با رشد بیشتر میکروجلبک ها سایه اندازی انطباق پذیری را هم برای ساختمان به همراه می آورد.
بر طبق این گزارش، دکتر مریم طلایی، دانش آموخته دکتری تخصصی معماری، پژوهشی در چارچوب رساله خود با عنوان "نماهای زنده در معماری سرآمد: بهینه سازی چند هدفه عملکرد اقلیمی ساختمان های اداری با ریزساختارهای زنده" انجام داد. این پژوهش با مروری جامع بر ادبیات مبحث در زمینه تلفیق بیورکتورهای حاوی ریزساختارهای زنده با ساختمان که عمری کمتر از یک دهه دارد، به بررسی ابعاد مشخصی از تلفیق این سیستم با نمای ساختمان اداری در اقلیم نیمه بیابانی پرداخت.
دکتر طلایی در جهت تحقق این مهم، سه پرسش اساسی را مطرح و برای دستیابی به پاسخ هر یک از پرسش های اصلی این پژوهش، روش های تحقیق متفاوتی اتخاذ نمود.
به نقل از وزارت علوم، در این پژوهش، پرسش اول به ارزیابی علل شکست تلفیق سیستم بیورکتور با نمای ساختمان می پردازد. به منظور پاسخگویی به این پرسش مرور گسترده ای بر ادبیات مبحث علل شکست این سیستم در ساختمان انجام گرفت. سپس با روش دلفی و اشباع نظری، علل صدمه به پنل های بیورکتور در نما شناسایی شده و در طیف لایکرت ارزیابی شدند. نتایج حاصل نشان داده است که صدمه های اصلی به دو دسته صدمه های داخلی و خارجی طبقه بندی می شوند. علل داخلی عوامل زیستی / شیمیایی و ساختاری را شامل می شود، در حالیکه عوامل خارجی موارد اقلیمی و عملیاتی / ساختاری را در بر می گیرد.
پرسش دوم به منظور عرضه راهکاری برای حل تعامل میان نمای بیورکتور با کاربر فضا در اقلیم نیمه بیابانی عنوان شد. روش به کار گرفته شده جهت بررسی این امر، روش آزمایش تجربی به همراه شبیه سازی کامپیوتری در نظر گرفته شد. پنل ساخته شده در ساختمان اداری مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج آن با شبیه سازی کامپیوتری مورد مقایسه قرار گفت. نتایج این بخش از آن حکایت می کند که پنل طراحی شده به خوبی می تواند در مدت زمان کوتاه نیازهای کاربر فضا را در جهت دستیابی به آسایش حرارتی فراهم آورد.
پرسش سوم در صدد عرضه راهکار بهینه به منظور تلفیق نمای بیورکتور در اقلیم نیمه بیابانی با نمای ساختمان اداری است. پارامترهای مؤثر در عملکرد اقلیمی این تکنولوژی نسبت سطح پنجره و غلظت مایع بیورکتور و اهداف بهینه سازی هم نور مفید روز و شدت انرژی مصرفی تعیین شدند. پارامترها و اهداف عملکردی، با نرم افزارهای کامپیوتری شبیه سازی شده و بهینه سازی عملکردهای متقابل بر اساس بهترین گزینه های (پارتو فرانت) به دست آمده انجام گرفت. در جهت ارزیابی تأثیر پارامترها بر اهداف طراحی تمامی گزینه های ممکن مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داده است که به جز جبهه شمال در اقلیم مورد نظر، سایر جبهه ها در مقایسه با پنجره تک جداره از عملکرد حرارتی قابل قبولی برخوردار می باشند و تلفیق سیستم بیورکتور با نمای ساختمان سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. نتایج بهینه سازی نشان داده است که نمای بیورکتور در ابعاد کوچک و غلظت کم می تواند دو هدف را همراستا کرده و کمترین شدت مصرف انرژی و بیشترین نور روز مفید را به همراه آورد.
این پژوهش در چارچوب رساله دکترای تخصصی مریم طلایی در رشته معماری با راهنمایی دکتر محمدجواد مهدوی نژاد انجام شد و بعنوان رساله برتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس در هفته پژوهش مورد تقدیر قرار گرفت.




منبع:

1400/11/02
23:32:27
5.0 / 5
759
تگهای خبر: آزمایش , ارز , تولید , شمال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور