از سوی سازمان حمایت؛
اعلام فهرست جدید مواد غذایی مشمول درج قیمت تولیدکننده
شمال صنعت: سازمان حمایت فهرست جدید مواد غذایی مشمول درج قیمت تولیدکننده و جدول ضرایب سود توزیع در شرکت های پخش سراسری و عمده فروشی ها را اعلام نمود.
به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، براساس اعلام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کلیه واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع حبوبات، ادویه جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته بندی شده، فرآورده های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، چیپس، پفک و موارد مشابه از تاریخ ۱۴۰۰.۱۱.۲۳ ملزم به درج قیمت تولید کننده بر روی محصولات شدند. بنا بر این گزارش متن نامه و دستورالعمل سازمان حمایت به شرح زیر است: موضوع: شفاف سازی قیمت از راه درج قیمت تولیدکنندهبا عنایت به مفاد بند ۲۳ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در خصوص لزوم «شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت گذاری و روزآمدسازی شیوه های نظارت بر بازار»، که لازمه این امر، اطلاع رسانی نظام مند، دقیق و بهنگام در مورد قیمت کالا و خدمات به مصرف کنندگان بوده و در قوانین مختلف همچون ماده (۶) قانون تعزیرات حکومتی مصوب ۶۷.۱۲.۲۳، ماده (۵) قانون پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان مصوب ۸۸.۷.۱۵ و مواد (۱۵ و ۶۵) قانون قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب ۹۲.۶.۱۲ به لزوم درج قیمت تاکید گردیده است. همینطور با توجه به دستورالعمل مدیریت بازار کالاهای واسطه ای و نهایی ابلاغی طی نامه شماره ۲۱۱۷۳۸/۶۰ مورخ ۰۶/۰۹/۱۴۰۰ از جانب وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و تصمیمات جلسه مورخ ۱۶/۰۹/۱۴۰۰ کارگروه مدیریت بازار کالاهای واسطه ای و نهایی و در جهت تحقق ایجاد شفافیت در نظام توزیع، ایجاد رقابت در بازار، تعدیل و واقعی نمودن قیمت ها و اصلاح نظام توزیع کالا و با توجه به زمانبندی اجرای پروژه، به منظور اجرای مرحله چهارم پروژه شفاف سازی قیمت از راه درج قیمت تولیدکننده، مقتضی است مقرر فرمائید کلیه واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع حبوبات، ادویه جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته بندی شده، فرآورده های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، چیپس، پفک و موارد مشابه، لوازم خانگی، صوتی و تصویری به صورت کامل، لوازم یدکی خودرو (۵۱ قلم برپایه لیست پیوست) در جهت پیشگیری از سوءاستفاده های احتمالی و اجحاف در حق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به درج قیمت تولیدکننده / واردکننده که دربرگیرنده مجموع هزینه ها و سود قانونی واحدهای تولیدی / وارداتی با احتساب مالیات بر ارزش افزوده می باشد، با لحاظ موارد ذیل از تاریخ ۲۳/۱۱/۱۴۰۰ اقدام نمایند.
۱- قیمت تولیدکننده / واردکننده درج شده بر روی کالا می بایست عیناً منطبق با قیمت فروش برپایه صورتحساب های صادره (فاکتورهای فروش) باشد.
۲- به منظور بهره مندی مصرف کنندگان از تخفیف های اعطایی احتمالی، هرگونه تخفیف بیشتر از ۳٪ می بایست با کاهش قیمت فروش تولیدکننده درج شده بر روی کالا صورت پذیرد و تخفیف بیشتر از ۳ درصد (در موارد استثنا) خارج از قیمت درج شده بر روی کالا از مصادیق عدم رعایت ضوابط قیمت گذاری بوده و باید از این گونه اقدامات خودداری گردد.
۳- در مواردی از قبیل (مناسبت های ویژه، آخر سال، اعیاد، نزدیک بودن زمان انقضا محصول و…) و ضرورت اعطای تخفیف های مقطعی بیشتر از میزان تعیین شده در بند ۲ این بخشنامه، واحدهای مربوطه می بایست نسبت به دریافت مجوز لازم از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان محل تولید، به منظور رصد نظارت بر اعطای تخفیف واقعی به مصرف کنندگان اقدام نمایند.
۴- حداکثر مبلغی که توسط مجموع حلقه های توزیعی از تأمین کننده تا مصرف کننده می تواند به قیمت تولیدکننده / واردکننده اضافه گردد شامل مجموع ضریب سود پخش سراسری (۱۰ درصد) و سود خرده فروشی (منطبق با ضرایب خرده فروشی مصوب) است.
۵- در مواردی که توزیع کالا به صورت پخش سراسری نباشد مبلغ فوق به میزان ضرایب سود مصوب مربوطه کاسته می شود.
۶- کلیه واحدهای تولیدی / وارداتی باید اقدامات لازم را برای اطلاع رسانی و آگاه سازی شبکه های توزیع و مصرف کنندگان مرتبط در این خصوص به عمل آورند.
۷- خرده فروشان می بایست نسبت به نصب برچسب قیمت مصرف کننده با لحاظ سود و هزینه های مصوب اقدام نموده و همینطور درصد سود اعمالی را هم به صورت شفاف درج نمایند.
منبع: shomalsanat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب