افزایش هزینه های تولید عامل افزایش قیمت برنج

افزایش هزینه های تولید عامل افزایش قیمت برنج به گزارش شمال صنعت دبیر انجمن تولیدكنندگان برنج، عامل افزایش قیمت برنج در استان های برنج خیز را افزایش هزینه های تولید و در شهرهای بزرگ عدم نظارت سازمان های نظارتی در این شهرها دانست.


جمیل عیلزاده شایق در گفتگو با ایسنا با بیان این كه دلیل افزایش قیمت تمام شده برنج از جانب كشاورزان، هزینه های تولید است درحالی كه افزایش قیمت برنج در شهرهای بزرگ عدم نظارت سازمان های نظارتی است، اظهار نمود: بیش ترین هزینه تولید در بخش برنج مربوط به هزینه كارگری در مرحله نشاء، برداشت و عملیات زراعی است.
او افزود: این هزینه تولیدی از دهه ۸۰ با شروع مكانیزه كردن كشت و استفاده از ماشین آلات به جای نیروی انسانی كاهش پیدا كرد تا این كه در سال ۱۳۹۸ با تحریم و گرانی ارز، واردات ماشین آلات با كاهش مواجه گردید و همینطور عدم پشتیبانی از ماشین سازان داخلی بخش كشاورزی باعث شد تا امسال شاهد این باشیم كه كارگران باردیگر به زمین های كشاورزی برگردند.
وی افزود: افزایش قیمت كود و سم و دستمزدهای زیاد كارگران حاضر در زمین های زراعی، باعث این شد كه حالا تا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه های تولید افزایش پیدا كند.
شایق درباره قیمت انواع برنج، اظهار داشت: حالا مرغوب ترین برنج در مازندران را حداكثر به قیمت ۲۰ هزار تومان می توان خرید كه بیش تر از این مبلغ در مازندران برنج نداریم. در مراكز عرضه در استان های دیگر، این محصول با ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت فروخته می شود، درحالی كه این برنج نسبت به برنج موجود در مازندران كیفیت كمتری دارد.
وی درباره میزان تولید برنج، اظهار نمود: وزارت كشاورزی سال گذشته، میزان تولید برنج را معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام كرد، در حالیكه برآورد انجمن برنج بیشتر از این میزان بود. همینطور وزارت كشاورزی میزان تولید برنج امسال را نیز، معادل ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تن اعلام نمود درحالیكه برآورد انجمن برنج از میزان تولید برنج امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است.
شایق افزود: زمانی كه به تیر و مردادماه می رسیم، می توانیم به صورت تقریبی سطح كشت و میزان تولید را پیشبینی نماییم درحالیكه وزارت جهاد كشاورزی می توانست میزان تولید را متناسب با نیاز كشور به این محصول حدس بزند و اجازه واردات برنج را ممنوع كند، در اواخر شهریورماه، معادل ۲۰۰ هزار تن برنج در انبارها را ترخیص كرد.
او در آخر اضافه كرد: در شش ماهه نخست امسال هم معادل ۶۰۰ هزار تن برنج دیگر هم وارد كشور شد كه در مجموع حدود ۸۰۰ هزار تن برنج با اجازه وزارت كشاورزی از راه وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد كشور شد در حالیكه نیاز كشور به این محصول با تولید داخل تامین می شد؛ با این وجود ورود برنج خارجی به كشور منجر به انباشت برنج در انبارها، هدر رفتن زحمات كشاورزان و خارج شدن ارز از كشور می شود.



1398/08/05
21:52:32
5.0 / 5
4191
تگهای خبر: ارز , تجارت , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور