در گزارش شمال صنعت عنوان شد

استقبال از پایش سهمیه های صوری در سامانه بهین یاب وزارت صمت

استقبال از پایش سهمیه های صوری در سامانه بهین یاب وزارت صمت به گزارش شمال صنعت یك مقام مسئول، از آغاز پایش سهمیه های صوری در سامانه بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت اطلاع داد و اظهار داشت: تعدادی سهمیه های بیشتر از ظرفیت تولید در سامانه بهین یاب وزارت صمت ثبت شده است.


عباس متوسلیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یكی از اشكالات اساسی صنعت پتروشیمی طی سال های اخیر وجود سهمیه های بیشتر از ظرفیت تولید در سامانه بهین یاب وزارت صمت است و معلوم نیست این میزان سهمیه برای خرید مواد اولیه چگونه در این سامانه درج شده است؟ البته وزارت صمت اخیرا از اصلاح این سامانه اطلاع داده است.
وی در مورد اعلام وزارت صمت برای پالایش اطلاعات خریداران ثبت شده در سامانه بهین یاب تصریح كرد: وزارت صمت بعنوان متولی اصلی در تعیین سهمیه خریداران برای خرید مواد اولیه صنعت پتروشیمی در سامانه مذكور باید از بخش خصوصی بعنوان افراد صاحب نظر و دارای تجربه در صنعت نظرخواهی كند و اگر اصلاح اطلاعات ثبت شده در این سامانه صورت گیرد، در تعادل بخشیدن به طرف تقاضا مؤثر خواهد بود؛ به نحوی كه اگر مكانیسم سامانه بهین یاب این وزارتخانه در ظرفیت سنجی واحدهای تولیدی به درستی عمل كند، قطعا مواد اولیه به دست تولیدكنندگان واقعی خواهد رسید.
وی تصریح كرد: البته تعادل بازار تنها منوط به اصلاح سامانه بهین یاب وزارت صنعت نیست و علاوه بر كوشش برای حذف تقاضای كاذب از بازار باید طرف عرضه را هم مدنظر قرار داد تا متناسب با نیاز بازار عرضه ها مدیریت شود.
متوسلیان اظهار داشت: اگر در اجرای برنامه وزرات صمت در اصلاح اطلاعات خریداران، نقش تشكل ها و انجمن ها دیده شده و آنها را به درستی در فرایند اجرا دخالت دهیم، این برنامه اساسا به سرانجام خواهد رسید؛ در غیر این صورت، تجربه گذشته باردیگر تكرار خواهد شد.
نوسانات كاذب قیمت ها دست پرورده عدم برنامه ریزی است
وی با اشاره به نوسانات كاذب قیمت ها در بعضی مقاطع زمانی در بازار اظهار داشت: به اعتقاد بنده هر آنچه نوسان در بازار شاهد می باشیم، دست پرورده عدم برنامه ریزی دست اندركاران است و اگر عملیات رگولاتوری به درستی صورت گیرد، به تحقیق می توان گفت نتیجه مطلوب را به دنبال خواهد داشت. اما هم اكنون آنچه مسلم است اینكه، فرایند رگولاتوری در سامانه بهین یاب وزارت صمت برای حفظ تعادل عرضه و تقاضا به درستی عمل نمی كند و تا این سامانه اصلاح نشود، حتی اگر طرف تقاضا را با مكانیسم هایی مدیریت نماییم، همچنان طرف عرضه به درستی عمل نمی كند و باید همه این موارد را همزمان با هم اصلاح كرد.
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدكنندگان لوله و اتصالات پی وی سی در مورد هدف و فلسفه اصلی راه اندازی سامانه بهین یاب وزارت صمت اظهار داشت: هدف از تاسیس این سامانه عالی و مورد نیاز صنعت بوده؛ اما به علت عدم برنامه ریزی درست، این هدف به درستی محقق نشده است. برای همه فعالان صنعت پتروشیمی واضح است كه راه اندازی بهین یاب توسط این وزارتخانه ایده بسیار خوبی بوده و وجود آن لازم به نظر می رسد؛ ولی حرف ما عمل كردن درست این مكانیسم است كه تابحال محقق نشده است.
وی در مورد چرایی تشكیل صف تقاضای چند برابری خرید محصولات پتروشیمی در مقابل عرضه این محصولات در برهه های مختلف زمانی اظهار داشت: برای پاسخ به این پرسش باید عنوان شود كه ظرفیت ها و سهمیه های اعلام شده در سامانه بهین یاب وزارت صمت برای خریداران از كجا آمده است؟ در واقع مشكلات تولیدكنندگان برای تأمین مواد اولیه به خصوص در شرایط پر التهاب بازارها، ناشی از ظرفیت های ثبت شده برای سهمیه خریداران در سامانه بهین یاب وزارت صمت است كه متأسفانه تاكنون این سامانه نتوانسته به درستی به مأموریت خود عمل كند.
متوسلیان با استقبال از اعلام وزارت صمت برای پالایش خریداران ثبت شده در سامانه بهین یاب اظهار داشت: اگر وزارت صمت در فرایند اجرا نظرات و دیدگاه های تشكل ها را هم بررسی كند، اساسا با موفقیت همراه خواهیم بود. اما باز هم تاكید می كنم كه اصلاح این سامانه تنها یكی از مواردی است كه باید به آن توجه كرد و كل مكانیسم و زنجیره عرضه و تقاضا و فرایند قیمت گذاری و همینطور توزیع را باید در این سیستم رگولاتوری به درستی مدیریت كرد.
سامانه وزارت صمت، مشكلی اساسی
وی تصریح كرد: به هر ترتیب، اصلاح سامانه بهین یاب وزارت صمت می تواند باعث شود تا مواد اولیه موردنیاز تولید به دست مصرف كننده واقعی برسد. ضرورت اصلاح این سامانه برای رساندن مواد اولیه به تولیدكننده واقعی در جایی احساس می شود كه حتی كشورهای همسایه ما مثل تركیه، كه حتی تولیدكننده مواد اولیه هم نیستند، در تخصیص سهمیه خرید مواد اولیه هیچگاه مثل ما عمل نمی كنند؛ چونكه ما در كشورمان یك مشكل اساسی داریم و آن نبود اطلاعات دقیق در سامانه بهین یاب وزارت صمت است و برای حل این مشكل باید به جد، پالایش اطلاعات ثبت شده خریداران در این سامانه را از وزارت صمت مطالبه كرد.

1398/04/16
23:26:11
5.0 / 5
4340
تگهای خبر: پتروشیمی , تجارت , تولید , تولیدكننده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور