مهر منتشر كرد؛

طرح اتاق بازرگانی و اصناف برای تنظیم بازار به سران قوا نمایش شد

طرح اتاق بازرگانی و اصناف برای تنظیم بازار به سران قوا نمایش شد شمال صنعت: روسای اتاق بازرگانی و اصناف با ارسال نامه ای به سران قوا طرحی را نمایش دادند كه در چارچوب آن بتوان تنظیم بازار كالاهای اساسی را به شكل موثری انجام داد.



به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی ایران؛ سعید ممبینی، رئیس اتاق اصناف ایران و غلامرضا حسن پور، رئیس سازمان بسیج اصناف و فعالان اقتصادی با ارسال نامه ای به سران سه قوه، طرحی را نمایش دادند كه در چارچوب آن تنظیم بازار كالاهای اساسی برای دهك های درآمدی متوسط و ضعیف جامعه به شكل موثری انجام گیرد.
خبرگزاری مهر متن كامل این طرح را كه به سران سه قوه نمایش شده است، منتشر كرد:
بسمه تعالی
طرح تأمین و توزیع ارزاق، كالاهای اساسی و ضروری مردم
بیان مسئله
تأمین كالاهای اساسی موردنیاز جامعه با تاكید بر اولویت تأمین نیازهای اقشار ضعیف و متوسط جامعه به این اقلام از ضروری ترین اقدامات اقتصاد مقاومتی در زمان مواجه با بحران های به وجود آمده توسط دشمنان انقلاب اسلامی می باشد.
تجربه موفق دهه های گذشته چه در زمان انقلاب و زمان مواجه با جنگ تحمیلی و چه در بحران های به وجود آمده در اوایل دهه جاری به واسطه اعمال تحریم های ظالمانه ابرقدرت ها، این لزوم را جهت اقدام سریع و با استفاده از فناوری های نوین، بیشتر از پیش عیان می سازد.
اجتناب از دولتی كردن اقتصاد و نیفتادن در دام اقتصادهای دولتی كه بسیار پرهزینه، پرخطر و پرفساد و اشتباه می باشد از ضروریات این اقدامات بوده كه همواره از طرف ریاست محترم جمهور و دولتمردان دولت تدبیر و امید به آن تاكید شده است.
بدیهی است ظرفیت های بالقوه و بالفعل سه تشكل سراسری تخصصی یعنی اتاق های بازرگانی، اصناف ایران و تعاون كاملا برای انجام این كار عظیم و ضروری ملی كافی بوده و تجربیات فشرده و متمركز اعضای حاضر در این سه تشكل تخصصی بعنوان سرمایه هایی می بایست توسط دولت جمهوری اسلامی ایران به خدمت گرفته شود.
رشد بی رویه قیمت های كالاهای اساسی در چند ماه گذشته و عدم توفیق كافی نهادهای رسمی در برخورد با این پدیده و حتی كنترل آن و مفاسد به وجود آمده در مهار بحران اقتصادی و عدم استفاده از تجربیات اعضای این سه تشكل بزرگ بوده، بزرگترین دلیل برای عدم تكرار این اشتباهات با واگذاری امر به این سه تشكل اقتصادی می باشد.
البته وظایف ذاتی دولت كه برنامه ریزی و نظارت بر انجام كار می باشد، در طرح جاری در نظر گرفته شده و مسلم است كه نقش هدایت، برنامه ریزی و نظارت دولت قابل حذف نمی باشد.
توقع مردم و جامعه فعالان اقتصادی متشكل در این سه نهاد از ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و مدیران ارشد نظام، اعتماد عملی بیشتر از پیش به توان و تخصص جامعه فعالان اقتصادی كشور گردآمده در این سه اتاق می باشد.
تنظیم بازار كالاهای اساسی
الف-جامعه هدف طرح:
جامعه هدف گذاری شده در این طرح كه شامل دهك های درآمدی متوسط و ضعیف جامعه می باشند عبارتند از:
الف-كاركنان و حقوق بگیران وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی
ب- فرهنگیان و كاركنان وزارت آموزش و پرورش
ج-كارمندان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شامل ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج
د-كارگران و افراد تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی
هـ-خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و كمیته امداد امام خمینی (ره)
به حمدالله بانك اطلاعاتی نسبتا كاملی از این خانوارها در كشور موجود می باشد كه با رفع برخی اشكالات كوچك كاملا قابل اعتماد و عملیاتی می باشد.
ب: برنامه ریزی، تصویب برنامه و نظارت بر انجام كار
ستاد تنظیم بازار كشوری به ریاست معاون اول رئیس جمهور در سطح كشور و با عضویت وزرای محترم صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس كل بانك مركزی، دادستان كل كشور، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، روسای اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون، ستادهای تنظیم بازار استانی در هر استان به ریاست استاندار و عضویت مدیران استان، اعضای ستاد تنظیم بازار كشوری در سطح استان تشكیل و این ستادها مسئولیت برنامه ریزی و تأمین كالاهای مشمول، میزان تولید داخلی، میزان واردات موردنیاز و قیمت فروش هر كدام را در سطح ملی و سطح هر استان به عهده خواهند داشت.
ج: تأمین ارز و ریال مورد نیاز پروژه
بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران وظیفه تأمین ماهانه حداقل ۸۰۰ میلیون یورو مورد نیاز این طرح را عهده دار می باشد. واردكنندگان می توانند در قبال نمایش ضمانت های مورد تأیید بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، تسویه حساب خریدهای انجام شده را حداكثر تا شش ماه سپس ترخیص و با سود تعیین شده توسط ستاد تنظیم بازار انجام دهند. در صورتیكه سود تعیین شده كمتر از سود مصوب شورای پول و اعتبار باشد، ستاد تنظیم بازار كشوری چگونگی تأمین مابه التفاوت را تعیین تكلیف می نماید.
د: واردات مواد اولیه و نهاده های مورد نیاز
برای تولید كالاهای این طرح، واردات مواد اولیه توسط مباشرین كه سابقه انجام این كار را در سنوات قبل داشته و با تشخیص صلاحیت مراجع ذیربط انجام می گردد.
هـ: خرید و جمع آوری مواد اولیه تولیدی كشور، سازمان های تعاون روستایی كشور، استان و شهرستان مسئولیت خرید، جمع آوری و تحویل نهاده های تولید داخل كشور شامل گندم، ذرت، جو و سویا را به عهده خواهند داشت.
و: قیمت گذاری، نظارت بر حسن انجام كار و تسویه حساب با مباشرین واردات، تولید و توزیع
سازمان پشتیبانی از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان مسئولیت قیمت گذاری در كلیه مراحل اجرایی، نظارت بر حسن انجام كار و تسویه حساب های مقطعی و نهایی با هر كدام از مباشران شامل مباشران واردات، تولید و توزیع را به عهده خواهد داشت.
ز: تولید و فرآوری كالاهای مورد نیاز
دامداری ها، مرغداری ها، كشتارگاه ها و صنایع تبدیلی مربوطه و واحدهای تولیدی مشمول طرح شامل كارخانجات لبنی و صنایع مربوطه و واحدهای فرآوری گوشت قرمز، سفید با تصویب ستاد تنظیم بازار استان و عقد قرارداد با سازمان جهاد كشاورزی و صنعت و معدن و تجارت استان، مسئولیت تولید و فرآوری كالاهای موردنیاز را به عهده خواهد داشت.
ح: توزیع مواد اولیه و كالا
واحدهای توزیعی با معرفی اتاق های اصناف و تعاون و تصویب ستادهای تنظیم بازار ملی و استانی بسته به محدوده فعالیت، مسئولیت توزیع مواد اولیه و كالا را به عهده خواهند داشت.
ط: توزیع اقلام نهایی
تعاونی های اسكان، اسكاد، اتكا و فرهنگیان با همكاری صنوف توزیعی مربوطه مسئولیت توزیع اقلام نهایی را به عهده خواهند داشت.
ی: كلیه این مراحل بر بستر نرم افزار مكان محور با محوریت سیم كارت تلفن همراه انجام می گردد.
ك: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئولیت تأمین زیرساخت، هماهنگی با اپراتورهای تلفن همراه و پشتیبانی فنی و اجرایی را عهده دار خواهد بود.
غلامحسین شافعی، سعید ممبینی، غلامرضا حسن پور اشكذری

چسباندن


1397/11/02
14:45:20
5.0 / 5
4574
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , ارز , اقتصاد , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور