رئیس كنفدراسیون صادرات اعلام كرد؛

صادرات به افغانستان رونق می یابد

صادرات به افغانستان رونق می یابد رئیس كنفدراسیون صادرات ایران از احتمال مثبت شدن تراز تجاری كشور در انتها سال جاری اطلاع داد و اظهار داشت: افغانستان به جمع ۵ شریك اول صادراتی ایران بازگشت.



به گزارش شمال صنعت به نقل از كنفدراسیون صادرات ایران، محمد لاهوتی در تشریح آمار تجارت خارجی ایران در هفت ماهه ابتدای سال جاری اظهار داشت: در مجموع آمار هفت ماهه تجارت خارجی كشور حاكی از ۴۹ میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار است كه اگر بخواهیم به تفكیك آن را بررسی كنیم، باید به این نكته اشاره كرد كه صادرات ۲۴. ۲۱۱ میلیارد دلار و واردات ۲۵. ۲۵۷ میلیارد دلار بوده است و در بخش صادرات، كماكان رشد منفی به چشم می خورد؛ باآنكه درصد رشد منفی كاهش یافته و به ۲. ۱۷ درصد رسیده است.
رئیس كنفدراسیون صادرات ایران اضافه كرد: به این معنا كه این نكته مثبتی است كه از اعداد بزرگی كه در سه ماهه و چهارماهه بابت رشد منفی صادرات داشتیم، اكنون فاصله گرفته و به شرایط سال قبل رسیده ایم. بررسی آمارهای تجارت خارجی كشور نشانگر این است كه میانگین قیمت كالاهای صادراتی با ۸ درصد رشد، به ۳۶۴ دلار در هر تن رسیده كه یكی از نكات مثبت صادرات هفت ماهه به حساب می آید، ضمن اینكه واردات هم به ۲۵. ۲۵۷ میلیون دلار رسیده كه رشد ۱۴. ۸۹ درصدی را تجربه كرده است.
وی خاطرنشان كرد: در چنین شرایطی، میانگین قیمت كالاهای وارداتی به ۱۳۹۶ دلار رسیده كه رشد ۸. ۸۹ درصدی را نشان داده است و این هم به عقیده من، با عنایت به اینكه كالاهای وارداتی كشور را، بیشتر كالاهای واسطه ای و سرمایه ای تشكیل می دهند، نشانگر این خواهد بود كه واردات با كیفیت مرغوب به كشور صورت گرفته و تولید بهتر از گذشته شده است.
لاهوتی اظهار داشت: در این میان، تركیب سبد صادراتی كشور به نحوی است كه كماكان ۴۸ درصد این كیك، از آن میعانات و پتروشیمی ها و ۵۲ درصد آن، مربوط به سایر كالاها است كه متاسفانه رشد منفی در تمام بخش های آن به چشم می خورد، ولی تغییرات قابل توجهی نسبت به شش ماهه مشاهدده نمی شود.
به گفته رئیس كنفدراسیون صادرات ایران، آنگونه كه آمارهای تجارت خارجی كشور نشان می دهد، ۵ كشور اول طرف تجاری ایران را در بخش صادرات كالاهای ایرانی، چین، عراق، امارات، كره جنوبی و افغانستان تشكیل می دهند كه بیشترین رشد را در حدود ۲۴ درصد، مربوط به صادرات به كره جنوبی بوده و در عین حال، بیشترین رشد منفی را هم امارات متحده عربی داشته كه معادل ۱۶ درصد نسبت به قبل، رشد منفی را تجربه كرده است؛ این امر مبین آن است كه صادرات ما به جای كشورهای واسطه، به صورت مستقیم صادر می گردد.
وی تصریح كرد: نكته دیگری كه در مبحث صادرات جلب توجه می كند، حضور افغانستان در میان ۵ كشور اول طرف تجاری ایران است؛ به این معنا كه افغانستان مجدد به فهرست ۵ كشور اول صادراتی ایران بازگشته و رشد قابل توجهی را هم در سبد صادراتی به خود اختصاص داده است؛ پس حضور صادراتی ایران در افغانستان، پررنگ تر شده است.
به گفته لاهوتی، بر مبنای آمارها، اقلام عمده وارداتی كشور را همچنان كالاهای اساسی، برنج، ذرت و قطعات منفصله خودرو تشكیل داده و طرف های تجاری ایران در حوزه واردات هم، چین، امارات، تركیه، كره جنوبی و آلمان تشكیل می دهند. نكته حائز اهمیت آن است كه آلمان همچنان در جرگه ۵ كشور اول طرف وارداتی ایران قرار گرفت و رشد مثبت را تجربه می كند؛ در حالیكه واردات از كره، سه درصد رشد منفی داشته است.
وی اضافه كرد: در مجموع تراز تجاری یك میلیارد دلار به نفع واردات بوده و همچنان منفی است؛ ولی خوشبختانه درصد تفاوت آن، نسبت به شش ماهه كه ۳ میلیارد دلار منفی بود، بهبود یافته و احتمال این وجود دارد كه ایران بتواند مانند سال گذشته، در ماههای بعدی فاصله صادرات و واردات را به صفر برساند و تراز احیانا مثبت شود. به هرحال، در مجموع شرایط با گزارش تجارت خارجی ایران در شش ماهه، تفاوت زیادی نكرده و از هدفگذاری كه در برنامه ششم توسعه دیده شده، همچنان عقب هستیم. به هرحال هشت ماه از سال در حال سپری شدن است و تا رسیدن به اهداف، همچنان فاصله وجود دارد.
 

1396/08/10
23:03:56
5.0 / 5
4717
تگهای خبر: تجارت , صادرات , كالا , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور