در دفاع از كلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳

منظور: دولت 50 همت را برای همسان سازی بازنشستگان در لایحه بودجه در نظر می گیرد

منظور: دولت 50 همت را برای همسان سازی بازنشستگان در لایحه بودجه در نظر می گیرد به گزارش شمال صنعت، رییس سازمان برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با این توضیح که در بخش اول لایحه بودجه مصارف نیامده است، اظهار داشت: باید درباره ی مالیات از مردم رفع نگرانی نماییم، افزایش مالیات در بودجه به خاطر ظرفیتهای جدید پیش بینی شده در برنامه هفتم است.


به گزارش شمال صنعت به نقل از ایسنا، داوود منظور در جلسه علنی امروز مجلس و در دفاع از کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: نمایندگان نگرانی ها و دغدغه هایی داشتند، امیدوار هستم با همدل بین دولت و مجلس شورای اسلامی آخرین بودجه مربوط به دوران فعالیت مجلس یازدهم تصویب شود و بتوانیم رویکرد موثری برای مردم داشته باشیم.
وی توضیح داد: دولت تمامی تلاشش را انجام داد تا طبق زمانبندی بخشنامه داخلی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه را تقدیم کند البته مقداری تاخیر داشت که آن هم به خاطر رسیدگی مجلس شورای اسلامی به لایحه برنامه هفتم توسعه بود.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: ما بخش اول لایحه بودجه را در قالب بخشنامه داخلی مجلس شورای اسلامی یعنی ماده اصلاحی ۱۸۲ ارائه کردیم بسیاری از نگرانی های مطرح شده توسط نمایندگان ناظر به بخش دوم بودجه است. در بخش اول ما باید منابع دولت در سقف منابع به اضافه احکام و تراز عملیاتی و فروض را ارائه می کردیم بدین سبب لایحه عینا در قالب ماده ۱۸۲ اصلاحی بخشنامه داخلی مجلس شورای اسلامی تنظیم شده است و ما داخل مصارف نشدیم.
منظور افزود: برخی دوستان گفتند که وضعیت اعتبارات بخش بهداشت و درمان چه می شود و یا نگرانی هایی درباره ی اعتبارات بخش کشاورزی و یا همین طور همسان سازی بازنشستگان را مطرح کردیم. حال اینکه ما نمی توانستیم در این مرحله به این موارد وارد شویم اما گفتیم ما منابع را تقویت می نماییم و حتما مصارف با رویکرد تکالیف برنامه هفتم توسعه ارائه می شود و دغدغه های نمایندگان هم مورد توجه قرار می گیرد.
وی افزود: ما خودرا مقید می دانیم که مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه را در بخش مصارف بودجه مورد توجه قرار دهیم در منابع تلاش شده این موارد را ببینیم در مصارف هم رعایت می نماییم.
دولت ۵۰ همت را برای همسان سازی بازنشستگان در بخش دوم لایحه بودجه در نظر می گیرد
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: نگرانی اصلی درباره ی بازنشستگان بوده که از زمان تصویب برنامه هفتم توسعه موضوع همسان سازی عنوان شد. روز گذشته در جلسه کمیسیون تلفیق گفتیم که این موارد در بخش مصارف است و ما هنوز به بحث حقوق بازنشستگان، مستمری بگیران و موارد اینچنینی ورود نکرده ایم اما باتوجه به اینکه اعضای تلفیق تاکید داشتند که باید سقف اعتبارات مورد نیاز برای همسان سازی در مراحل اول لحاظ شود ما گفتیم که ۵۰ همت (۵۰ هزار میلیارد تومان) را پیش بینی می نماییم اساسا ۵۰ همت در مرحله دوم بودجه در مصارف تامین می نماییم.
وی اظهار داشت: ما سقف بودجه را تصویب کردیم هرگونه اصلاحی که لازم باشد انجام می دهیم و همین روند درباره ی مصارف هم وجود دارد پس رای دادن به کلیات لایحه به مفهوم وارد شدن به بررسی جزئیات و انجام اصلاحات و رفع دغدغه نمایندگان در بخش منابع و مصارف است.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ما از هفته گذشته تدوین بخش دوم لایحه بودجه را شروع کردیم، اشاره کرد: برخی نسبت به اقلام درآمدی بودجه نگرانی هایی را مطرح نمودند، گفته شد که عدد بالایی برای مالیات پیش بینی شده است؛ باید درباره ی مالیات از مردم رفع نگرانی نماییم قسمتی از افزایش مالیات به خاطر ظرفیتهای قانونی جدید پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه خصوصاً ساماندهی معافیت های مالیاتی است.
منظور توضیح داد: مجلس شورای اسلامی تفسیری درباره ی بند «ب» ماده ۱۵۹ برنامه پنجم درباب معافیت مالیاتی شرکت های معدنی بزرگ انجام داد که به سبب آن این معافیت مالیاتی ۱۰ سال و نه ۲۰ سال است. همین موضوع منابع جدیدی ایجاد کرد یعنی شرکت های معدنی که ۱۰ سال از یک معافیت خودساخته ای استفاده می کردند باید مالیات بدهند.
وی افزود: نمایندگان گلایه داشتند که چرا فلان شرکت معدنی بزرگ چند ده هزار میلیارد درآمد دارد و فلان شرکت فولادی سود چند ده میلیاردی داشته اما مالیات کم می دهد؛ همین تفسیر مجلس شورای اسلامی ۴۰ همت منابع مالیاتی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: برمبنای مصوبه مجلس همه دستگاهها مکلف شدند که اطلاعات برخط خودرا عرضه کنند و این اطلاعات برخط سبب می شود که نظام مالیاتی بتواند مالیات ها را خصوصاً از افراد دانه درشت گرفتن کند؛ بطور قطع در نظام مالیاتی بدنبال دریافت مالیات از افراد کم درآمد و ضعیف نیستیم. در لایحه دولت پیشنهاد کردیم که آستانه معافیت را برای شاغلین تا ۱۲ میلیون تومان در ماه افزایش باید یعنی اگر کسی این میزان درآمد داشته باشد هیچ مالیاتی پرداخت نمی کند و از این رقم به بالاتر نیز به طور پلکانی مشمول پرداخت مالیات می شود که این یعنی نظام عادلانه مالیاتی.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اعلان اینکه برای مالیات مشاغل امسال معافیت های محسوسی را در نظر گرفته ایم، عنوان کرد: امسال گفته ایم که پس از کسر هزینه ها و تا ۷۵ میلیون تومان سود خالص، مودی معاف از مالیات است. همین امسال از حدود ۵.۵ میلیون مودی در بخش مشاغل، مالیات بیش از ۲ میلیون مودی صفر شده است. امسال حدود ۳۹ درصد تورم داریم که این رقم سبب افزایش قیمت شده است؛ چون همه چیز اسمی است، سود همه بنگاه ها خود به خود به میزان ۳۹ درصد بالا رفته است و بطور طبیعی مالیاتی که پرداخت می کردند، متناسباً رشد می کند و مالیات با نرخها ارتباط دارد و به مفهوم آن نیست که فشار جدیدی ایجاد می شود.
منظور با اعلان اینکه مالیات ارزش افزوده برمبنای قیمت است، اظهار داشت: وقتی که ۳۹ درصد تورم داریم، خود به خود مالیات بر ارزش افزوده به همان نسبت بالا می رود؛ وقتی گفته ایم که رشد مالیات ۵۰ درصد است، بخش بزرگی از این افزایش بطور خودکار اتفاق می افتد و همان اتفاقی که برای کالاهای یک مودی مالیاتی افتاده برای دولت هم که سهم مالیات می گیرد، بطور متناسب رشد می کند و اجحافی به کسی وارد نمی گردد. مجلس قانون پایانه های فروشگاهی و اصلاحیه آنرا تصویب کرده است و این قانون کمک می نماید تا بتوانیم از کسانی که تا امروز فرار مالیاتی داشته اند، مالیات گرفتن نماییم.
وی با تأکید بر این که رشد مالیات ها اتفاق جدیدی نیست و به کمک مجلس طی ۳ سال قبل شاهد تحول مالیاتی بوده ایم؛ همین امسال نیز تنها درآمدی که بطور کامل محقق شده، درآمدهای مالیاتی است، اظهار داشت: ما در لایحه بودجه سال آینده ۱ درصد مالیات بر ارزش افزوده را اضافه کرده ایم که مجموع درآمدهای آن ۵۰ هزار میلیارد تومان است که اگر مجلس تصویب کرد، این عدد باقی می ماند و اگر مجلس این یک درصد را تصویب نکرد، ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع دولت حذف می شود؛ در مجموع اتفاق جدیدی در عرصه مالیات رخ نمی دهد و فشار جدیدی به کسی وارد نمی شود و نگرانی مجلس را در حوزه های مختلف تامین کرده ایم و سایر نگرانی ها را نیز در ادامه مسیر بررسی لایحه بودجه برطرف خواهیم کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اعلان اینکه تمام محورهای برنامه هفتم توسعه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بخوبی پیش بینی شده است و در سال آینده بطور الزام آور تکرار خواهد شد، افزود: بخش بزرگی از احکام مصوب برنامه هفتم لزوماً احکام بودجه ای نیست بلکه برنامه کشور است و بصورت ویژه مربوط به آنچیزی است که بخش غیر دولتی انجام می دهد.
منظور با اعلان اینکه اگر بدنبال رشد هستیم، منبع آن تامین سرمایه و سرمایه گذاری ها است، اشاره کرد: امسال ۷.۱ درصد رشد داشتیم و بدون نفت و گاز ۴.۵ درصد رشد داشته ایم. در ۲ سال قبل میانگین رشد، ۵ درصد بوده است و این عددها حاصل بسترها و فضای قانونی می باشد که مجلس تصویب و دولت اجرا می کند و عملکرد رشد کشور طی ۳ سال قبل حاصل همکاری نزدیک دولت و مجلس انقلابی است.
وی اشاره کرد: ما برنامه را به طور کامل اجرا و رشد مورد نظر قانون را تامین خواهیم کرد. امروز تورم را با سیاست ها و ابزارهایی که مجلس در اختیار دولت قرار داده، کم شده است و تورم ماهانه به ۲ درصد و تورم بخش تولید کننده به ۰.۸ درصد رسیده است و ان شاءالله در سال آینده کاهش محسوسی در تورم خواهیم داشت و تا پایان برنامه هفتم توسعه به تورم تک رقمی خواهیم رسید.
رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر این که دولت ۵۰ همت را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص می دهد، با اعلان اینکه «تمام تبصره های لایحه بودجه برمبنای برنامه هفتم تدوین شده است»، اظهار داشت: ما کاملا با مجلس همراه هستیم و تمام دغدغه های مجلس را در مرحله رسیدگی برطرف خواهیم کرد.




منبع:

1402/09/21
13:24:11
5.0 / 5
356
تگهای خبر: ارز , توسعه , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور