مهر از همدان گزارش می دهد؛

انگور جهانی ملایر اسیر مشکلات است

انگور جهانی ملایر اسیر مشکلات است به گزارش شمال صنعت، ملایر بعنوان چهارمین قطب تولیدکننده انگور کشور که عنوان شهر جهانی انگور را هم به نام خود کرده با مشکلات فراوانی درمسیر تولید این محصول زراعی مواجه می باشد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: شهرستان ملایر شهرستان ملایر دومین شهرستان بزرگ استان پس از همدان است که به خاطر ظرفیتهای بالای کشاورزی جایگاه ویژه ای را در استان دارد.
ملایر بعنوان یکی از قطب های اصلی تولید انگور از جایگاه منحصربه فردی در کشور برخوردار می باشد. چونکه سالانه بیشتر از ۲۵۰ هزار تن انگور در ۱۱ هزار هکتار از باغات زیر کشت این محصول در این شهرستان برداشت می شود.
عمده ارقام انگور کشت شده در شهرستان ملایر رقم کشمش سفید و کشمش قرمز است و سایر ارقام همچون صاحبی، یاقوتی، فخری، عسگری، شاهانی، ریش بابا، منقا و انگور سیاه هم در این شهرستان کشت می شود که برای مصارف تازه خوری و سایر فرآورده های دیگر استفاده می شود.
یکی از انواع مرغوب کشمش در ایران است که سالانه بخشی از صادرات استان همدان را به خود اختصاص می ده و بیشتر از ۶۰ درصد از تولید این محصول را در استان همدان به خود اختصاص داده و کشمش ملایر یکی از محصولات مهم صادراتی استان همدان به حساب می آید.
جایگاه شاخص ملایر در تولید انگور و کشمش تا آنجاست که پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر بعنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در حوزه علوم انگور و فرآورده های جانبی از سال ۱۳۹۱ شروع به کارکرده است.

با این خصوصیت ها نظام تولید انگور در ملایر بعنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان در سال ۱۳۹۷ به ثبت رسید و سبب شد شهرستان ملایر اخیراً عنوانی جهانی را به خود اختصاص دهد.
با وجود این دستاورد بزرگ هنوز مشکلات زیادی در حوزه باغات و کشاورزی ملایر وجود دارد که یکی از اشکالات سرما زدگی در باغات ملایر است.
شهرستان ملایر در رتبه چهارم تولید انگور در کشور قرار دارد
یوسف کاکاوند در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که شهرستان ملایر یکی از قطب های تولید انگور کشور است، اظهار نمود: شهرستان ملایر ۲۸ درصد باغات استان و بیشتر از ۲۳ هزار هکتار باغ دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر اضافه کرد: از این میزان ۱۲۷۳۸ هکتار را باغات انگور تشکیل می دهد و از لحاظ میزان تولید انگور رتبه ۴ و از نظر مساحت رتبه ۵ کشور را به خود مختص کرده است.

یوسف کاکاوند با اشاره به اینکه به صورت متوسط از هر هکتار باغات ملایر ۲۴ تن انگور برداشت می شود، اضافه کرد: متأسفانه سال جاری با عنایت به سرمازدگی بهاره این میزان به ۹ تن در هکتار کاهش پیدا کرده است.
وی بیان نمود: میزان تولید انگور در ملایر ۲۷۶ هزار تن در سال است که ۷۰ تا ۷۷ درصد آن یعنی حدود ۳۰ تا ۳۳ هزار تن به انواع کشمش تبدیل می شود.
کاکاوند اظهار داشت: هم اکنون ۵۵ کارخانه فرآوری و تصفیه کشمش در ملایر فعالیت می نمایند که بعد از بسته بندی کشمش به کشورهای روسیه، اکراین، عراق، رومانی، هندوستان و پاکستان صادر می کنند.
ملایر قطب صادرات کشمش در کشور است
وی ضمن اشاره به این که ملایر قطب صادرات کشمش است، بیان نمود: علاوه بر کشمش شهرستان، بالغ بر ۲۰ هزار تن انگور هم از سایر استان ها برای تصفیه، فرآوری و صادرات به ملایر وارد می شود.

کاکاوند به سرمازدگی فروردین و خردادماه اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد باغات انگور ملایر گرفتار خسارت سرمازدگی شدند و نتیجه پیگیری هایی که در این خصوص انجام شد، امهال تسهیلات کشاورزی و باغبانی و هم اجرای ۵۰۰ هکتار طرح فراز و ۳۰۰ هکتار طرح آبیاری تلفیقی در باغات شهرستان بود که با عنایت به تأمین اعتبار اجرایی می شود.
طرح فراز بهترین روش برای جلوگیری از سرمازدگی است
وی، طرح فراز را بهترین روش برای جلوگیری از سرمازدگی دانست و افزایش دوره و مدت زمان درآمدزایی، افزایش کیفیت محصول، افزایش متوسط تولید، کاهش میزان مصرف آب و کاهش میزان آفات و خسارت را از مزایایی اجرای طرح فراز برشمرد.
کاکاوند ضمن اشاره به این که تا کنون در ۱۶۰ هکتار از باغات ملایر طرح فراز اجرا شده است، اظهار داشت: توانستیم تمام اعتبار استان در زمینه اجرای طرح فراز، حدود ۱ میلیارد و ۴۷۵ میلیون تومان که به صورت بلاعوض است را به ملایر اختصاص دهیم.
کاکاوند بیان نمود: در جهت افزایش کمیت و کیفیت انگور، پالایشگاه انگور با ۸۴۰ میلیارد تومان اعتبار در هفته دولت در ملایر کلنگ زنی شد که از تولید آبغوره تا روغن هسته انگور در این کارخانه صورت می گیرد و می تواند در زمینه فرآوری محصول نقش مؤثری داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر در ادامه ضمن اشاره به مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی ملایر، اظهار داشت: این مرکز ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تأسیسات آن خریداری شده که به زودی نصب می شود و با راه اندازی آن، استانداردهای جهانی انگور افزایش خواهد یافت.
کاکاوند در انتها ضمن اشاره به تحویل سند ثبت جهانی انگور اظهار داشت: ملایر (جیاس)، اظهار داشت: با عنایت به اهمیت و ارزش این نشان، در جشنواره ای در مهرماه که بعنوان یکی از بزرگترین جشنواره های انگور خواهد بود از این سند رونمایی می شود.


منبع:

1402/06/21
19:32:17
5.0 / 5
384
تگهای خبر: ارز , استاندارد , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور