وزیر صنعت خبر داد؛

رشد 7 درصدی بخش صنعت ایران در وضعیت تحریم و كرونا

رشد 7 درصدی بخش صنعت ایران در وضعیت تحریم و كرونا شمال صنعت: وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد 19 شاخه صنعتی کشور و رشد 7 درصدی صنعت در وضعیت تحریم و کرونا، بر پیگیری حذف قوانین زائد و موانع تولید با کمک مجلس در سال جدید تاکید کرد.


به گزارش شمال صنعت به نقل از مهر علیرضا رزم حسینی قبل از ظهر امروز در گفت و گو با رادیو اقتصاد گفت: باید از مقام معظم رهبری تشکر نماییم که یازده سال پی در پی مبادرت به نامگذاری اقتصادی سال ها می کنند و سه سال اخیر هم به اسامی رونق تولید، جهش تولید و پشتیبانی از تولید و مانع زدایی نام گذاری کرده اند. این کار بسیار مهمی است و نشان میدهد که راهبرد جمهوری اسلامی در جهت تولید و رونق اقتصاد کشور است. وی با اعلان اینکه وزارت صمت بعنوان یکی از واحدهای متولی حوزه تولید، تمام تلاشش را برای پشتیبانی انجام می دهد، گفت: ما برای سال جدید چند برنامه داریم. حمایت جدی از بخش تولید، اعطای تسهیلات بانکی، تسهیل در صدور مجوزها از این قبیل برنامه ها است. هم اکنون مجوز تولید در شهرک های صنعتی یک روزه صادر می شود و ما به دنبال این هستیم که قوانین شهرک های صنعتی را خیلی روانتر نماییم و امسال این کار را خواهیم کرد. وزیر صمت افزود: نکته دوم بحث معادن است که بیش از ۶ هزار معدن راکد در کشور داریم یا در اختیار افرادی است که فعالیت نکرده اند. در آخر فروردین ما از طرحی رونمایی خواهیم کرد که این معادن را آزادسازی می نماییم و بوسیله مزایده در اختیار متقاضیانی که اهلیت هم دارند، قرار خواهیم داد. وی در پاسخ به عملکرد سامانه جامع تجارت گفت: نکته دیگر سامانه جامع تجارت است که انتقادهایی هم به آن وارد می شود. هم اکنون، خوشبختانه حدود هفتاد درصد این سامانه کارآمد است و از ورود، ترخیص، انبار تا توزیع کالا در سطح بازار در این سامانه تا حدودی ثبت می شود. بیش از ۵۵۰ هزار انبار در این سامانه ثبت شده است و بیشتر کالاهایی را که مبدا ورودشان مشخص است می توانیم در این سامانه دنبال نماییم. در مورد کالاهایی هم که مبدا تولید مشخص دارند همین طور است؛ به نحوی که تعدادی از واحدهای تولیدی بزرگ ما در این سامانه ثبت شده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید واقعیت را بگوییم، بیان کرد: ما چیزی حدود ۴ تا ۵ دهه عقب افتادگی در این عرصه داریم و باید به صورتی این خلأ را جبران نماییم. ورد اطلاعات نزدیک به ۴ میلیون کالا را به تدریج وارد سامانه کردن و ارائه و آموزش نرم افزار و سامانه و فرهنگ سازی استفاده از آن کار زمان بری است. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته و خوشبختانه اتفاق خوبی افتاده است و دو ماه پیش در وزارت صمت بعنوان متولی این کار، امضای الکترونیک در حوزه سلامت را رونمایی کردیم که امروز هم تقریباً در همه بخش سلامت اجرائی می شود. البته دولت الکترونیک کم کم در همه شبکه دولت پایدار می شود و فکر می کنم که به زودی همه بتوانیم از سیستم دولت الکترونیک بهره مند شویم. رزم حسینی در مورد مقاومت هایی که در مقابل تغییرات و نقصان های موجود در بازار و توسعه موانع حقوقی برای مقابله با تعدی به حقوق مردم اظهار داشت: قسمتی از این موارد بر عهده مجلس شورای اسلامی است که ما رابطه خوبی هم با کمیسیون صنایع داریم. ما بخش مقرارت زدایی، قوانین مزاحم و زائدی را که بر مسیر تولید است؛ تعیین و خدمت مجلس شورای اسلامی ارائه کرده ایم و امسال هم پیگیری خواهیم کرد تا به کمک مجلس شورای اسلامی آنرا حذف نماییم. وزیر صمت به مشکلات ابتدای سال قبل اشاره نمود و اظهار داشت: پارینه همین موقع برای تولید ماسک، مواد شوینده، دستگاه ونتیلاتور و گان که به سبب کرونا مورد نیاز مردم بود مشکل داشتیم. امروز ۲۲ میلیون ماسک N ۹۵ تولید روزانه ایران است و صادر کننده آن هستیم. تولید ونیتلاتور کلاً در یک کارخانه در خراسان رضوی انجام می شد، اما در همین چند ماه گذشته کارخانه دیگری در تهران افتتاح شد و ما صادر کننده شده ایم. در همه اقلامی که پیش بینی نشده بود و ما با بحران روبرو شده بودیم، امروز صادر کننده شده ایم و انواع شوینده ها در کشور هست. وی با اعلان اینکه فرمایش مقام معظم رهبری که در سال قبل جهش تولید قابل قبول است؛ بسیار حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: در بیش از ۱۹ رشته صنعتی رشد داشته ایم. در سال ۹۹ شاخص رشد صنعتی در رشد اقتصادی ایران به بیش از ۷ و نیم درصد خواهد رسید. تا اول اسفند ماه برمبنای اعلام بانک مرکزی ۷ درصد بوده که ما پیش بینی می نماییم اگر آمار این یک ماه بیرون بیاید به هفت و نیم درصد می رسد. وزیر صمت با درخواست از رسانه ها و خصوصاً رسانه ملی برای بیان نکات منفی و مثبت اقتصاد ایران به صورت توأمان اظهار داشت: توجه کنید که این در وضعیت تحریمی و کرونایی است در صورتیکه ۲۵۰۰ میلیارد دلار خسارت کرونا برای اقتصاد بین المللی بود و همه کشورها این خسارت را داشتند و بعضاً رشد متنفی اقتصادی هم داشتند. در ایران، با وجود تحریم رشد اقتصادی هفت و نیم درصدی تجربه کرده ایم. بدانید حدود ۶ میلیارد دلار از ناحیه ممنوع کردن واردات کالاهای غیر ضروری که به فرمایش مقام معظم رهبری رخ داد صرفه جویی کردیم، ۳ میلیارد دلار تولید داخلی داشتیم که در مجموع نزدیک به ۹ میلیارد دلار صرفه جویی داشتیم و ما این روند را ادامه خواهیم داد. وی اشاره کرد: ما به دنبال تسهیل تولید داخل هستیم ضمن اینکه این تولیدات باید رقابتی هم بشود. ما باید به این مساله توجه داشته باشیم که اگر بخواهیم کالای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار باشد باید فضای بازار ایران رقابتی شود.


منبع:

1400/01/09
14:13:26
5.0 / 5
1089
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
ShomalSanat شمال صنعت

shomalsanat.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شمال صنعت محفوظ است

شمال صنعت

صنعت شمال کشور